tiistai 1. syyskuuta 2009

Mini-synttärit

Kuten keväällä tosikoisen synttäreiden aikaan kirjoitin, meillä on tapana juhlistaa lasten synttäreitä oikeana päivänä (tai siinä ihan lähellä) ihan perheen kesken. Synttäriaamuna ei yleensä lauleta ja herätetä aamupalan kanssa tai muuta, kun ei olla yhtään aamuihmisiä. Vaan juhlitaan työ/koulupäivän jälkeen, jos sattuu arkipäivään oikea synttäripäivä.

Esikoisen synttärit on oikeasti huomenna, mutta silloin olen illan poissa, joten bileet oli tänään. Tein päivälliseksi esikoisen lempiruokaa spahgetti bolognesea, tällä kertaa juustoisena:
  • 400g jauhelihaa ruskistetaan, maustetaan valkosipulijauheella (tai aidolla valkosipulilla), sipulijauheella, miedosti chili-pippurilla, mustapippurilla, paprikalla, suolalla, ja voipa joukkoon laittaa vähän lihaliemikuutiotakin murustettuna
  • sekaan purkillinen tomaattisosetta, vettä ja maitoa sopivasti (tai kevyttä ruokakermaa)
  • kiehautetaan ja annetaan hautua vähän aikaa miedolla lämmöllä
  • sekoitetaan joukkoon juustoraastetta n. puoli desiä, kiehautetaan kastike vielä jotta juusto sulaa sekaan kunnolla
  • kaveriksi keitetään tietenkin spaghetti tai muu pasta
  • lisäksi salaatti, tällä kertaa laitoin myös porkkanaraastetta pöytään, ja parmesania raastettuna
ja jälkkäriksi tehtiin tyttöjen kanssa yhdessä (ja kissakin kävi vähän jakkaran portailla auttamassa ;) ) suklaakuorrutettuja mustikkamuffinsseja (synttärisankarin itsensä poimimista mustikoista):
  • 100g voita sulatetaan
  • 2 kananmunaa sekoitetaan voin kanssa
  • 1dl maitoa lisätään joukkoon
  • 2dl sokeria sekoitetaan nesteeseen
  • sekoitetaan yhteen kuivat aineet ja lisätään taikinaan:
    4dl vehnäjauhoja
    1rkl perunajauhoja
    2tl vaniljasokeria
    2tl leivinjauhetta
  • lopuksi sekoitetaan joukkoon n. 2 dl mustikoita (tai muita marjoja tai hedelmäpaloja tai...)
    on muuten iiseintä sekoittaa ne jäisinä
  • jaetaan muffinssivuokiin ja paistetaan uunissa 200asteessa n. 20-25min.




Vähän jähtyneet muffinssit voi kuorruttaa, tällä kertaa valuttelin suklaakuorrutusta (50g voita ja 100g suklaata sulatetaan ja sekoitetaan tasaiseksi) niiden päälle ja koristelin nonparelleilla ja hääsuklaakakuista jääneillä parilla ruusukoristeella.



Lisäksi vielä karkkia juhlapöytään :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti